Kom i form inför dejten

Oavsett om du är man eller kvinna, ung eller gammal, nyskild eller evigt singel så kommer det förmodligen en tid då du vill träffa någon. Även om det finns många som gillar livet på egen hand är det trots allt ännu vanligare att vilja ha kärlek i sitt liv. Du kanske söker någon att kunna träffa då och då för resor och roliga upplevelser eller hoppas du på en äkta hälft? Då är det dags att börja dejta!

Idag finns det många olika slags dejtingsidor på nätet som är inriktade på olika önskemål och preferenser. Det finns till exempel sidor för dig som är lite äldre eller de som är högutbildade karriärister. Andra sidor har ett bredare utbud av singlar med väldigt många olika personlighetstyper. Gemensamt för dem alla är att de är till för människor som vill dejta och är väl värda för dig att prova på. Så vad är det som stoppar dig?

Osäkerhet inför dejtandet

En av de vanligaste anledningarna till att många undviker att börja dejta är osäkerhet. Känslor av att inte duga, inte vara tillräckligt intressant, tillräckligt snygg, tillräckligt än det ena än det andra. Rädslan för att bli avvisad är där för de flesta men faktum är att du inte vinner något om du inte försöker. Det är ett vanligt misstag att försöka leva upp till orealistiska förväntningar. Satsa istället på det egna självförtroendet!

Träna till dig självkänsla

Träning är en av de allra bästa vägarna för ett tryggare och gladare tillstånd både fysiskt och psykiskt. Att känna dig stark rustar dig inför dejtandet och det fungerar på flera nivåer. Du blir friskare och fräschare, ditt humör blir piggare och att du kommer i form skadar ju knappast självkänslan. Dessutom får du något att samtala om eftersom träning är ett så mångsidigt och generellt ämne. Vem vet, kanske den andra dejten blir en långpromenad, en badmintonmatch eller en danslektion?