4 kreativa lösningar för träning i vardagen

Att träna handlar i slutändan om att få upp pulsen och röra på skelettet. För att inkludera denna essentiella del i vardagen, kanske i ett pressat schema, är det inte absolut nödvändigt att skriva in sig på ett gym. Kreativa träningslösningar som passar in i det vardagliga flytet finns.

1. Ta trapporna

Ett enkelt sätt att träna utan att förlora speciellt mycket tid är att ta trapporna istället för hissen. Om du bor på den tionde våningen har du ett dagligt kort och intensivt motionspass säkrat. Studier vissa att endast fem minuters högintensiv träning är tillräckligt för att få de flesta hälsofördelar av fysisk aktivitet.

2. Cykla oftare

I majoriteten av alla hushåll finns en cykel. Det sista som behöver tänkas på är lösningar för att förvara cyklar i offentliga miljlöer eftersom begagnade cyklar enkelt kan köpas. Dock är det en minoritet, mellan 20 till 40 procent, som antingen cyklar eller promenerar till sina destinationer. Ungefär en tredjedel väljer att cykla vid korta resor under fem kilometer.

3. Skaffa personlig tränare i telefonen

Ett alternativ till gymkort är en egen personlig tränare – fast i telefonen. Ladda ner en app som motiverar och påminner om att träna. Välj bland Couch to 5K, Seven – 7 Minute Workout App eller Nike Training Club. Alla gratis.

4. Greppa tag i en grepptränare

En grepptränare kan köpas för några hundralappar och placeras på skrivbordet, förslagsvis bredvid datormusen, för att emellanåt träna greppstyrka som komplement. En underskattad övning!