Olika sätt att träna kondition

När man pratar om konditionsträning så pratar man ofta om löpning. Att ge sig ut på en springrunda är helt klart ett väldigt populärt sätt att träna sin kondition, men löpning passar inte alla. Vilken tur att det då finns fler sätt att träna sin kondition.

Konditionsträning är egentligen ett sätt att träna upp sin uthållighet. Det stärker hjärtat och syreupptagningsförmågan. Målet är att nå en punkt då du både blir andfådd och känner att musklerna jobbar. Löpning är således ett väldigt enkelt sätt att träna upp sin kondition, men det går lika bra att cykla, simma eller att åka skidor. Raska promenader fungerar också som konditionsträning.

Men man behöver inte röra sig långa distanser för att träna sin kondition. Snabba styrketräningspass där fokus ligger på att göra många repetitioner snarare än tungt är ett utmärkt sätt att träna konditionen. Föredrar man att träna i grupp så är väldigt många lagsporter som fotboll och innebandy väldigt bra för konditionen. Eller varför inte testa dans?

Det viktigaste när det kommer till kondition är att det är en färskvara som måste tränas regelbundet och att man behöver variera sin träning för att nå resultat. Testa att springa intervaller eller varva löpningen med några intensiva styrkepass.