Att börja med yoga

Yoga. Denna mystiska träningsform som för vissa är en hel religion och livsstil medan den för andra är ett sätt att öka rörligheten eller bara komma ner i varv. Oavsett om du är nyfiken på den andligare sidan av yoga eller mest är intresserad av att kunna gå ner i spagat så kommer här tips på hur du kan börja.

Varför yoga?

Varför ska du göra yoga? Räcker det inte bara med att stretcha lite efter varje träningspass? Absolut men är det bara stretch du är ute efter så har yogan massvis med bra övningar att lära sig. Förutom det så har yogan även en meditativ del. Allt handlar om att hitta en balans. Balans i muskler och leder, balans i kroppen och balans mentalt. Yoga gör dig inte bara smidig och stark utan är ett perfekt sätt för att varva ner, släppa stress och sova bättre.p>

Att komma igång

Vi har alla sett bilder på människor i de mest underliga positioner, men vi har ingen aning om hur man kommer dit. Vissa kan knappt böja sig framåt, än mindre gå ner i spagat. Men ta det bara lugnt och börja i din egen takt. Internet är fullt med bra övningar för att komma igång. Hitta ett enkelt program för dig och ha tålamod. Det är otroligt viktigt att ha tålamod i yoga. Det kommer ta tid att komma ned i en spagat, men med fokuserad träning så kommer du en dag att nå dit.

Yoga är en perfekt för att få en stund att fokusera på sig själv, fokusera på sin andning och dra ut de där sega musklerna som ger en huvudvärk hela dagen. Lär dig en enkel solhälsning eller gå på ett yogapass på ditt lokala gym.