Olika sätt att styrketräna

Styrketräning är träning för musklerna. Det är träning där fokus ligger på att bli starkare, där musklerna verkligen får trötta ut sig för att sedan komma tillbaka starkare. För många är styrketräning detsamma som att lyfta vikter, men det finns fler sätt att göra det på.

Kroppsträning utan vikter

För vissa människor är gymmet inte något som lockar. Kanske är man helt ny eller så föredrar man att träna utomhus. Eller så kanske man vill träna hemma framför TV:n. Då är vanlig, hederlig kroppsträning jättebra för att träna upp styrka. Gör armhävningar, situps, rygglyft och knäböj så har du kommit en lång bit på vägen. Internet är dessutom fullt med övningar för att göra träningen svårare.

Träna med vikter

Det finns många olika sätt att träna med vikter. Klassiska lyft – att stå med en skivstång och hantlar – är väldigt populärt. Men det går alldeles utmärkt att träna med kettlebells, välta traktordäck eller vad som helst som är tungt och får musklerna att jobba. Många städer erbjuder idag utomhusgym men det går också att ge sig ut i skogen och lyfta stockar på egen hand. Eller varför inte träna tillsammans med en kompis och lägga hen över axlarna?