Olika typer av rörlighetsträning

Att styrka och kondition är bra för kroppen vet de flesta, men något som ofta glöms bort är rörligheten. Vi tränar våra muskler men glömmer ofta bort våra leder. Rörlighetsträning stabiliserar vår kropp och ser till att vi håller i längden. Men hur ska man träna för att få bra rörlighet? Här kommer lite tips.

Yoga och stretch

Det finns massor med olika sätt att stretcha. Raka, enkla övningar som man lärde sig i skolan till mer avancerade yogapositioner. Båda är utmärkta sätt för att träna sin rörlighet och se till att muskler och leder funkar som de ska. Många gym erbjuder idag ett flertal klasser som inriktar sig just på rörlighet, från olika typer av yoga till egna varianter som kombinerar med mer klassisk stretch.

Dans och gymnastik

Har man svårt för att sitta still och lägga allt fokus på en stretchövning så är gymnastik och dans två bra sätt att träna upp sin rörlighet utan att tänka på det. Både dans och gymnastik kräver rörliga kroppar och väver in stretch och rörlighetsträning på ett naturligt sätt i den övriga träningen.

Hitta den rörlighetsträning som passar dig bäst. Din kropp kommer att tacka dig.