Bästa hudvården vid träning

Träning är bra för både kropp, själ och hud. När du tränar rensas kroppen på slaggprodukter och lämnar huden med ett härligt glow. Träning kan dock utsätta huden för bakterier och det är därför viktigt att du ser till att rengöra huden både före och efter. Huden behöver dessutom ordentlig återfuktning efter träningspasset. Här hittar du de bästa tipsen för att huden ska må bättre både under och efter träningen.

Rengöring före och efter träning

Det är viktigt att rengöra huden både före och efter träning. Du behöver dock endast rengöra huden innan träning om du har smink. Om du tränar på morgonen eller utan makeup kan du hoppa över rengöringen innan. Däremot bör du alltid tvätta ansiktet efter ett svettigt träningspass. När kroppen svettas rensas samtidigt huden och slaggprodukter kommer upp till ytan. Se därför till att snabbt och enkelt ta bort smutsen efter träningspasset med en bra rengöring. Hos Parfym.se hittar du många bra rengöringar från populära märken som Filorga och Dermalogica. Filorga är experter på anti-aging och har även en populär Glow-serie som passar alla åldrar. Deras Age-Purify Clean tar effektivt bort smink och smuts. Om du tränar utan smink kan du istället använda dig av ett micellärt vatten för att få bort orenheter efter träningen. Filorga Anti-Ageing Micellar Solution är ett micellärt vatten som är djupt rengörande och effektivt. Det passar alla hudtyper, även känslig hy.

Serum

Efter träningen är det viktigt att ge huden näring och återfuktning. Du kan själv välja hur många steg du vill använda i din hudvårdsrutin i samband med träning. De flesta föredrar dock att ha några få, men effektiva produkter. Utöver en bra rengöring bör du satsa på ett serum som är anpassat efter din hudtyp. Filorga har massor med bra serum, exempelvis NCEF-Intensive Serum från deras populära NCEF-serie. Det är ett multikorrigerande anti-age-serum som ger ökat lyster, fasthet och fyller ut rynkorna. Global-Repair Intensive Serum från samma märke är ett annat populärt serum som innehåller aktiva ingredienser som retinol.

Återfuktande kräm

Efter ett hårt och svettigt träningspass behöver huden fukt. En återfuktande kräm ger huden fräsch lyster efter träningen. Filorgas bästsäljande Oxygen-Glow Cream är en lystergivande hudkräm som mjukar och och jämnar ut huden. Den innehåller nyckelingrediensen hyaluronsyra som fyller ut fina linjer och ger huden en rejäl fuktbomb.

Bonus: Peeling och Ansiktsmask

Om du har tid och vill skämma bort huden lite extra efter träningen bör du komplettera hudvårdsrutinen med en peeling och en lyxig ansiktsmask. Filorga Scrub & Detox är en effektiv peeling som tar bort döda hudceller. Därefter kan du Filorga Oxygen-Glow Mask och låta den verka i 10 minuter. Resultat är en fräsch, mjuk hy med mycket lyster.