Lugna träningsformer som ger styrka

När man hör ordet träning kanske man automatiskt tänker på intensiv träning där man springer snabbt och att man lyfter vikter. Faktum är att det även finns lugnare träningsformer som har ett långsammare tempo, men är precis lika effektiva som högintensiv träning.

Yoga – Den lugna men stärkande träningen

Yoga har funnits som träningsform i cirka 4 000 år och härstammar från Indien. Yoga har övningar som är både enkla eller mer avancerade. Övningarna kan se lugna ut men de ger både en fysiskt starkare kropp samt förbättrar balans, uthållighet och mentalt fokus. Yoga behöver inte vara krångligt och kan passa även de som är handikappade eller har begränsningar i sin kropp. Det finns många olika typer av yoga som man kan välja mellan för att hitta den som passar behovet och de egna förutsättningarna. Det är aldrig försent att börja träna och träning är bra för alla åldrar, oavsett om man väljer en lugnare träningsform eller en mer intensiv sådan. Vill man istället ägna sig åt en mer intensiv sport och träning, finns det till exempel bollsporter som kan vara riktigt roliga! Att spela padel är ett exempel på en sådan sport som utförandemässigt hamnar mellan squash och tennis. Då behöver man padelbollar av hög kvalitet och andra smarta tillbehör till ett padelpass. Bollar går även att använda i lugna övningar och större format som de uppblåsbara medicinbollarna! Dessa uppblåsbara bollar går utmärkt att träna med när man utför yoga och är jättebra för att stärka balans och bålstabilitet.

Tai Chi – En uråldrig träning med vackra rörelser

Att träna Tai Chi är ett annat spännande sätt att träna lugnt men effektivt! Det är ett faktum att rörligheten är viktig att träna för alla åldrar och då kan man pröva på Tai Chi som träningsform. Tai Chi är egentligen en typ av stridsform som består av flytande och obrutna rörelser. Träningsformen är också populär inom yoga och Tai Chi kan användas som en yogaform i många olika moment och rörelsemönster. Fördelarna med Tai Chi är att denna lugna men stärkande träningsform skapar balans mellan kropp och själ, ökar närvaron till omvärlden och minskar stress och oro.