Kombinera rörlighet med styrka

En vanlig missuppfattning bland människor som tränar för att bli så starka som möjligt är att de inte behöver träna sin rörlighet. Anledningar som att musklerna blir mindre om man stretchar hörs ofta, men för att uppnå sin maximala styrka är rörlighetsträning ett måste.

Stela leder ger stela muskler

När vi styrketränar så belastar vi våra muskler. När vi belastar våra muskler så gör det att musklerna blir stelare och stelare vilket till slut kommer leda till att vi inte kan utföra träningen så som vi vill eller till vår fulla potential. Därför måste alla som tränar även träna sin rörlighet, stretcha och se till att musklerna får återhämta sig.

Stela leder ger fler skador

Utan rörlighetsträning kommer du aldrig kunna göra övningar ordentligt. Har du en stel höftled och ska göra knäböj är risken stor att du skadar dig. Se därför till att stretcha ordentligt för att få upp rörligheten i höftleder, axlar, fötter och handleder om du ska lyfta tungt. Ju bättre rörlighet du har desto tyngre kommer du i slutändan kunna lyfta.

Att kombinera rörlighetsträning med sin styrketräning är inte svårt. Se till att alltid värma upp innan så att lederna är mjuka och se alltid till att stretcha efteråt så kommer du nå nya nivåer i träningen.