Olika motionslopp i Sverige

Ett bra sätt att komma igång med sin löpning är att ha ett lopp att sikta mot. Ska du faktiskt springa ett maraton så måste du börja träna och i Sverige finns det många olika typer av motionslopp som vem som helst kan anmäla sig till.

Långdistanslopp

Både Stockholm och Göteborg har populära långdistanslopp. Stockholm maraton, Stockholm halvmaraton och Göteborgsvarvet lockar tusentals löpare och ännu fler som publik och gör dem till stora folkfester. Dessa lopp är öppna för glada motionärer men också som tävlingar för världseliten.

Hinderbanelopp och terränglöpning

Loppen som har nämnts ovan springs i stadsmiljö och till största delen på asfalt. Föredrar man skogen så finns det andra lopp, både långa och korta. Den kanske mest självklara klassikern är Lindingöloppet, världens största terränglopp, men hinderbanelopp som Toughest och Tjurruset ökar i populäritet.

Kortare lopp

Många städer ordnar egna, kortare lopp – perfekt för de som inte känner sig så sugna på flera mils löpning eller att ta sig fram genom lera. Vårruset händer i flera städer liksom andra lopp för välgörande ändamål. Oavsett vilken distans du vill springa så finns det ett lopp för det.