Så fixar du ett eget hemmagym!

Med handen på hjärtat så kan nog många erkänna att de någon eller några gånger i livet investerat i ett dyrt gymmedlemskap och sen inte utnyttjat det mycket. Det är inte alls så konstigt! I vår stressiga vardag så är det svårt att hinna med och träning blir ofta det som får prioriteras bort.

Så behöver det dock inte vara! Varför inte satsa på ett hemmagym istället? Det behöver inte vara så komplicerat som det kan låta!

Vad ska man då tänka på för att kunna få till ett smidigt gym hemma?

Oavsett om du har ett helt rum att inreda till gym eller om du bor lite mindre så är ett bra tips att i första hand investera i en riktigt bra träningsbänk som kommer göra stor nytta och underlätta för din träning! Det finns numera ett väldigt stort utbud av olika sorter. Det kan vara smidigt att ha en träningsbänk som du efter användning kan vika ihop och gömma i en garderob eller under sängen.

Vissa träningsbänkar har flertalet funktioner medan andra är mer specialanpassade. Fundera igenom just ditt behov och vad som passar ditt utrymme bäst!

Konditionsträning fixar du lätt genom att till exempel flytta bort vardagsrumsbordet lite snabbt och köra ett intensivt konditionspass framför din tv eller dator. Du kan numera köra många roliga pass även hemma, såsom zumba eller olika former av aerobics. Träning hemma själv måste inte bli tråkigt!

Om du vill variera din träning hemma så är yoga ett bra alternativ att köra kombinerat med styrka.

Köp en yogamatta av bra kvalitet som du dessutom kan använda efter ditt pass för att kunna stretcha ordentligt.

Börja med att träna hemma ett par gånger i veckan så kommer du märka vad bekvämt och roligt det kan vara och hur mycket piggare och mer motiverad du kommer bli!