Sommarträning

Under sommaren har många semester. Kanske reser du iväg, kanske ditt gym har sämre öppettider eller kanske du bara vill vara ute i det fina vädret? Då är utomhusträning något för dig och det finns massvis med olika övningar och pass som fungerar utomhus, oavsett om du vill träna styrka, kondition eller rörlighet.

Att tänka på

Sommaren i Sverige har väldigt varierande temperaturer. Ibland regnar det och kan nästan närma sig nollstrecket. Andra dagar kan det vara över 30 grader varmt och strålande sol. Att ha kläder efter väder är ett första steg och att skaffa ett par riktigt bra träningstights kan vara första steget. Träningstights finns i flera olika stilar, längder och material som passar både för en regnig löprunda eller att välta däck i solen.

Att träna i värme kan ta hårt på kroppen. Värmen ökar svettningar när kroppen försöker kyla ner sig, men ett sätt att minska risken för att torka ut är att träna tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Om du hellre vill träna mitt på dagen så kom ihåg vattenflaska och solskydd.

Utomhusövningar

Naturen har många platser för träning. En löprunda är en vanlig träningsform. Vill du göra den tuffare så träna i backe eller kör intervaller mellan träd eller lyktstolpar. Vill du träna styrketräning så har många städer utomhusgym, men vanliga armhävningar är också en effektiv övning. För extra tyngd finns det stockar och stenar att lyfta i skog och mark. Om du är mer intresserad av rörlighet så ta med en yogamatta och gör dina favoritstretchövningar på stranden. När du är klar är det bara att slänga sig i vattnet.

Forskning har visat att träna utomhus gör oss gladare och sommaren är en perfekt årstid för att komma igång med träningen utomhus. Ta en löprunda till stranden, lyft stenar i trädgården eller hälsa solen välkommen från en yogamatta på altanen.